1000 de oameni ai strazii , majoritatea cersetori din Romania, dusi în 130 de centre sociale din Stockholm

0
301

Stockholms 1 000 EU-migranter hänvisade till 130 sovplatser. På onsdagsmorgonen skedde ytterligare en avhysning från Stockholms gator. I Stockholm bor 500 till 1 000 EU-migranter som hänvisas till härbärgen med 130 sovplatser.

Moksanen-och-tältläger-Crossroads-migrant-eu-664x346

I går uppmanade det moderata oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr regeringen att göra det lättare för kommunerna att avhysa EU-migranter. Polisen har dock redan rätt att avhysa människor som sover på offentlig plats genom ordningslagens tredje kapitel. EU-migranter som målas upp i media:  det främst är rumäner,

Med denna lag i ryggen avhyste Stockholmspolisen på onsdagsmorgonen 20 EU-migranter från Stockholms gator. I samband med detta informerade de personerna om ett akutboende i Vårberg som har 50 sovplatser och är öppet vid akutsituationer: om temperaturen sjunker under sju minus eller vid stora avhysningar. Andra alternativ för EU-migranterna är härbärget Vinternatt och ett ytterligare akutboende som ska öppna i Slakthusområdet under våren.

I Stockholm finns då sammanlagt 130 platser att sova på för de uppskattningsvis 500 till 1 000 EU-migranter som bor i staden. Det är långt från tillräckligt menar Arto Moksunen, verksamhetsledare på Crossroads, en organisation som ger information till och stöder utländska EU-migranter.

– Runt 25 procent av EU-migranterna bor utomhus. Resten bor bland annat i bilar utanför centrum. En vanlig personbil tar fem personer och en husbil upp till tio, säger han.

Han är starkt kritisk till den bild av EU-migranter som målas upp i media: att det främst är rumäner, framför allt romer, som kommer till Sverige. På Crossroads dagliga frukostar kommer människor från 103 olika nationaliteter. Av dem är drygt 30 procent rumäner och uppskattningsvis 12 procent av rumänerna är romer.

En majoritet är tredje-landsmedborgare som kommit från bland annat Marocko, Senegal, Nigeria och Gambia via ett annat EU-land. Men det är främst romerna som får uppmärksamhet.

http://www.dagensarena.se/innehall/stockholms-1-000-eu-migranter-hanvisade-till-130-sovplatser/

Lasă un răspuns