3 romani au fost arestati in Verkö, Suedia. Aveau asupra lor aparatura pentru copiat cartile de credit…

0
196


Här stoppades de. När de tre rumänska männen kom med Polenfärjan till Verkö fattade tullen misstankar. I en av männens jackfickor hittades utrustning som kan användas för att stjäla stora summor pengar från butikskunders konton….

På kvällen den 30 april kom en italienskregistrerad personbil med Polenfärjan till Verkö. I bilen satt tre rumänska medborgare, 48, 37 och 31 år gamla. Tullpersonalen tyckte att den äldre mannen i sällskapet gav ett nervöst intryck, och bilen togs in för kontroll.
I 48-åringens jackficka hittades sju knappsatser som tycktes passa till betalterminaler. Polis tillkallades och de tre männen anhölls och häktades senare misstänkta för försök till bedrägeri.
–Det är elektroniska kretsar som används för att stöldsäkra dörrar. En bekant i Rumänien bad mig att ta med dem till en person i Stockholm. Vi är bara här för några dagars turist­besök, hävdade 48-åringen i polisförhör.
Den tekniska utredningen, av bland andra SKL i Linköping, visar dock att de beslagtagna knappsatserna är av samma typ som finns i butiker. Och den enda möjliga användningen anses vara att manipulera kortterminaler, så kallad skimning…. www.blt.se/nyheter/

Lasă un răspuns