Ambasadorul Romaniei in Suedia, Raduta Matache in vizita oficiala la Sölvesborg

0
267

Efter en gudstjänst, där de närvarande kunde höra riksdagsman Peter Jeppsson, s, tala rumänska, kom ambassadör Raduta Matache till Sölvesborgs kommunhus. Här guidade kommunalrådet Heléne Björklund på en kort rundvandring… Hedersamt helgbesök i Sölvesborg

Prisar Peter Jeppsson
– Vi har väldigt fina kontakter med Sölvesborg: Peter Jeppsson, ordförande i den svensk-rumänska parlamentareiska kommittén gör ett beundransvärt arbete för att fördjupa vänskapsbanden mellan Sverige och Rumänien, berättar den rumänska ambassadören, Raduta Matache.
Hon gläds särskilt över hur integrerade rumänerna i Sölvesborg är i samhället, och hoppas på ett utökat samarbete inom kultur, handel och ekonomi. Givetvis besöktes även platsen där rumänska församlingen ska bygga sin kyrka vid Folkets Hus.

Av rumäner – för rumäner
– Det blir en underbar byggnad i trä, ritad av en arkitekt som tagit hänsyn till rumänsk kyrkobyggnadstradition och Sölvesborgs miljöer. Kyrkan byggs i Rumänien för svenska rumäner, något som ytterligare fördjupar banden mellan de båda länderna, hoppas ambassadören.

Hedersamt helgbesök i Sölvesborg

SÖLVESBORG Riksdagsmannen talade rumänska och kommunalrådet guidade, då rumänska ambassadören i går kom på snabbvisit till Sölvesborg.

Hedersamt helgbesök i Sölvesborg

Lasă un răspuns