Bakom brotten ligger en rumänsk liga som över hela världen drar in miljardbelopp på verksamheten

0
2

För snart ett år sedan fick flera Skaraborgare sina kontokort kapade. De blev utsatta för vad som brukar kallas för skimning. Men vad flera av de drabbade inte vet är att en liga fortfarande kan plocka ut pengar från deras konton.

 

En person dömdes till 2,5 års fängelse för att ha utfört skimningar i Lidköping för ett år sedan. Men trots att mannen satt i fängelse fortsatte brotten i stor skala i Skaraborg.

I Mariestad skimmades flera personer och med hjälp av film från en övervakningskamera i Tyskland så kunde polisen avslöja och gripa en 25-åring, som nu åtalas misstänkt för bedrägeri.

Men trots de lyckade polisinsatserna, så fortsätter bankkonton att länsas. Ytterligare medbrottslingar som fått del av kontokortsuppgifterna använder dem för att plocka ut pengar i Tyskland, där den nya och säkrare chiptekniken ännu inte används.

Enligt polisen i Mariestad finns fler misstänkta, som kan komma att gripas för skimningarna i Skaraborg. Här har minst 75 personer och troligen ännu fler drabbats av brott. Skimningarna har skett till stor del på obemannade bensinstationer.

Bakom brotten ligger en rumänsk liga som över hela världen drar in miljardbelopp på verksamheten.

http://www.sr.se/cgi-bin/skaraborg/nyheter/artikel.asp?artikel=3015225

Lasă un răspuns