Banda de 7 români arestati pentru spargeri la Perstorp în Suedia

0
298

 Sju rumäner i stöldliga häktade

Tidigt på morgonen försökte tjuvarna bryta sig in genom entrédörren. Men den gamla bastanta dörren stod emot och i stället gav man sig på ett sidofönster. Väl inne roffade tjuvarna åt sig bärbara datorer och telefoner på kontoret innan de fortsatte ut på lagret. Här var det tunga reservdelar och verktyg som blev bytet.

På företagets övervakningsvideo syns fyra eller fem personer med huvor rota runt i lokalerna. Ett vittne såg också fem personer springa från platsen och hoppa in i en vit minibuss med utländska registreringsskyltar. En polispatrull på väg på uppdraget mötte bussen på väg 108 vid Perstorp och stoppade den för kontroll. I bussen färdades sju personer av Rumänskt ursprung. Två av dem sprang till skogs men kunde gripas efter polishud sökt rätt på dem.

I bilen hittades endast en liten del av stöldgodset. Det sammanlagda värdet på det försvunna beräknar företaget till närmare 200 000 kronor. Polisen misstänker att en andra bil är inblandad, eftersom alla de tunga delarna fortfarande är borta.

 

Under midsommarhelgen hade Johanssons Mark Grus och Entreprenad, som ligger granne med Bathso, påhälsning av tjuvar enligt ett liknande mönster. Tjuvarna hade tagit sig in i lagret med reservdelar och stulit i princip allt som innehöll ädelmetaller. Även här värderas bytet till flera hundra tusen kronor. Polisen säkrade då bland annat DNA spår från tjuvarna som man nu skall jämföra med de gripnas.

 

Bilen som tjuvarna färdades i lämnades kvar på parkeringen vid väg 108 och har nu utsatts för omfattande skadegörelse. Polisen har kontaktats för att ta upp en anmälan. Under fredagsförmiddagen hölls häktningsförhandling för samtliga sju i Helsingborgs tingsrätt. Dommarna gick på åklagarens linje och valde att häkta samtliga sju födda 90, 86, 84, 82, 79, 75 och 67.

 

mai mult la :

Sju personer i stöldliga häktade

Lasă un răspuns