Banda de spargatori români arestata la Uppsala. 7 romani vinovati de furturi din 23 de vile din zona Uppsala

0
273

Den 5 december kom några tjuvar till Uppsala och bröt sig in i 23 villor. Tack vare polisens sätt att jobba kunde härvan lösas, uppger åklagaren.

I december i fjol började det strömma in anmälningar från villaägare i Uppsalatrakten som drabbats av inbrott. Tillvägagångssättet var oftast likartat: gärningsmännen hade anlänt dagtid, krossat ett fönster och gått in. Men polisen hade inga misstänkta och kunde bara säkra spåren efter tjuvarna.

Det handlade om en liga med sju rumänska män mellan 21 och 47 år. De bodde på Fyrishovs camping och Sunnersta herrgård i Uppsala men åkte runt även i Stockholmstrakten.

Den enda av de drabbade villaägarna som mötte någon ur ligan var en man i Upplands Väsby. När han kom hem den 11 december for plötsligt en person upp ur källaren och slog till honom i ansiktet med knytnäven för att sedan snabbt ta sig ur huset.

Inbrotten fortsatte och under en enda dag, den 18 december, bröt sig ligan in i inte mindre än sex villor i Knivsta och Uppsala där de stal bland annat elektronik, smycken och pengar. Men det blev också kulmen på deras stöldturné.

På förmiddagen nästa dag tar sig några i gruppen till Knivsta. De knackar på vid en villa på Citronvägen. Ägaren öppnar men blir misstänksam eftersom det varit inbrott i området.

När rumänerna efter ett kort samtal ger sig av kontaktar han sin son som är polis och bor i närheten. När sonen går till sin far ser han att det pågår ett inbrott i en annan villa på Citronvägen och de två tjuvarna grips på bar gärning.

Polisen får fram identiteten på tjuvarna och registersökningar visar att en av dem under föregående natt blivit stoppad i en Audi.

Alla radiobilar uppmanas att söka efter Audin som stoppas nära Gnistarondellen. I fordonet sitter fem rumänska män och i bilen hittas bland annat 14 datorer, 21 klockor, 9 kameror och 180 smycken.

Polisen hade tur. I efterhand kom det fram att inbrottet i Knivsta sannolikt var tänkt som ligans sista, därefter skulle männen återvända till Rumänien och brotten hade då troligen aldrig klarats upp.

 

Tjuvligan stoppades efter 23 inbrott

Lasă un răspuns