Asculta interviul de astazi de la Sveriges Radio : Cersetorii veniti din Romania la Härnösand în Suedia, atacati de o banda de interlopi români

0
359

I-au batut si le-au cereau taxe de protectie

Tiggare i Härnösand anklagar liga för maffiametoder . Polisen har anhållit en person efter ett stort slagsmål som utbröt igår på resecentrum i Härnösand. Tiggare som uppehåller sig i stan säger att det är en liga som försöker pressa dom på pengar och att maffiametoder används mot dom.

3444848_2048_1153

De är också romer från Rumänien. De hoppade på mig i lördags och sa att vi måste betala dem om vi ska få vara kvar här. Men jag vägrade och sa att det är vi som har kommit hit först, säger Ion Maradin.

– Sedan träffade vi på dem igen på Resecentrum på söndag morgon. De krävde oss på pengar igen, 200 kronor per person, och när vi inte ville ge dem några pengar så började de slåss. När polisen kom grep dom min farbror men det är inte han som är skyldig. Om de tittar på filmer från övervakningskamerorna på resecentrum så kan de se att det var de andra som attackerade oss.

Enligt Ion Maradin tillhör den andra gruppen det han kallar maffian. De är egentligen mellanhänder, säger han, som i sin tur måste leverera pengar till högre chefer i Rumänien. Det kan handla om tusen euro. I Härnösand har de inte varit förut utan vi har suttit här i lugn och ro och det vill vi fortsätta med.

mai mult la :  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=6026681

Lasă un răspuns