Cotidianul suedez Expressen : Bacau, de aici pornesc miile de cersetori români spre Suedia

0
260

Här startar tiggarnas resa mot Sydsverige BACAU. Den här gången har Maria Neagu och hennes familj inte hunnit spara ihop till bussbiljetten.

Efter att ha lånat pengar från en ockrare är hon ändå på väg till Sverige. För den här gången är det bråttom, mer brådskande än tidigare.

Det är sent på tisdag eftermiddag och Maria Neagu sitter på busstationen i Bacau och väntar.

645@70Cotidianul expressen.

För en timme sedan gick den senaste bussen till Sverige, den körde i väg utan henne. Nu hoppas hon att hennes standby-biljett ger henne plats på nästa buss.

– Jag hade inte råd med biljetten som kostade 150 euro, jag köpte min för 100 och då är det inte säkert att man får åka med, säger Maria samtidigt som hon tittar i sin resväska en extra gång.

Bredvid Maria systern Jelena och pappa Petrica. De är med i Bacau för att säga adjö, inte ovana vid att ta farväl till en familjemedlem som tvingas resa utomlands för att få ihop pengar.

De senaste två åren har flera från familjen Neagu hoppat på bussen här i Bacau, en stad som ligger i östra Rumänien, nära gränsen till Moldavien. Pappa Petrica berättar att han tidigare arbetat i staden, han städade gatorna och jobbade på fiskmarknaden.

http://www.expressen.se/kvallsposten/har-startar-tiggarnas-resa-mot-sydsverige/

Lasă un răspuns