Acasă Prima pagina Document secret sifonat presei suedeze. Suedia nu mai are bani pentru diplomatie....

Document secret sifonat presei suedeze. Suedia nu mai are bani pentru diplomatie. Ministerul de Externe suedez planuieste închiderea ambasadei de la Bucuresti

0
334

Lägg inte ner – Bukarest behövs

Juni 2015: Sverige och Rumänien skriver på ett unikt samarbetsavtal om att tillsammans arbeta med barn-, jämställdhets- och välfärdsfrågor. Målet är att förbättra situationen för utsatta människor som kommit i fokus efter att allt fler rumäner sökt sig till Sverige för att försöka försörja sig. Vi brukar kalla dem tiggare.
Oktober 2016: En internutredning från Utrikesdepartementet läcker ut till media. UD ska under de två kommande åren spara 50 miljoner kronor och diskuterar att stänga ett antal ambassader, bland annat den i Rumänien.
Den svenska regeringen sänder således ut dubbla signaler. Rumänien framhålls som ett av de viktigaste EU-länderna att samarbeta med, men är uppenbarligen inte ett land som är viktigt nog att placera en ambassad i.
En nerlagd ambassad skulle inte enbart påverka samarbetsavtalet. Den rumänska ekonomin växer så att det knakar. Flera svenska företag finns redan på plats, och många fler håller på att etablera sig.
ibex5-oc

http://www.sydsvenskan.se/2016-10-28/lagg-inte-ner–bukarest-behovs

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: