Draculas Transsylvanien – som resmål en genuin uppstickare

0
253

Rumänien har hittills varit lite av en svart fläck på Europas turistkarta, och är det land inom EU som tar emot minst antal turister. Detta är dock en trend som ser ut att vända. Första kvartalet 2014 ökade antalet utländska turister i Rumänien med 4,9% och antalet övernattningar med 8,8% jämfört med samma period förra året. Enbart under april månad har antalet utländska turister ökat med hela 10,9% jämfört med april 2013.

Vid sidan om huvudstaden Bukarest är Transsylvanien ett nytt, starkt dragplåster för utländska besökare. Ett landskap som sträcker sig över stora delar av västra och norra Rumänien, men som många fortfarande tror är ett sagoland som bara existerar i romaner och vampyrfilmer.

Dracula har alltid varit en personlighet som på ett eller annat sätt förknippats med Rumänien. Många rumäner har inte varit så förtjusta i att bli representerade av en vampyr, trots att han är känd över hela världen. Däremot har många unga och öppna reseentreprenörer förstått att Dracula är en tillgång och en spännande symbol som kan attrahera turister att upptäcka mer av Rumänien.

Förutom att besöka Draculas slott och utforska sanningen bakom myten om Dracula kan Rumänien stoltsera med en mängd fina attraktioner för besökare.

– Parlamentspalatset i Bukarest, världens näst största byggnad efter Pentagon.

– Peles slott, den kungliga familjens sommarresidens, uppsatt på Unescos världsarvslista.

– Sighisoara, en mysig medeltida stad med en spännande borg att utforska, också den världsarvslistad av Unesco.

 

Draculas Transsylvanien – som resmål en genuin uppstickare

Lasă un răspuns