Evacuarile continua – Zeci de cerşetori de etnie romă, alungati din centrul oraşului Stockholm

0
193

Nu ska fler sovande tiggare avhysas i Stockholm

För omkring två veckor sedan avhyste polisen omkring femtio EU-migranter från Sergels torg i Stockholm. Och nu är det dags igen, rapporterar Dagens Nyheter.

avhysning

Tidigare i februari rapporterade Metro om hur ett femtiotal personer som hade slagit läger på Sergels torg i Stockholm en onsdagsmorgon avhystes från platsen av polisen.

Massavhysning av tiggare på Sergels torg

– De fick fram till klockan åtta på sig att ta med sig sina saker. Sen kommer trafikkontoret och städar, sa Towe Hägg, informatör på polisen i Stockholm, då till Metro.

Insatsen genomfördes av socialtjänsten och Stockholms stad eftersom lägren inte kunde sägas vara tillfälliga – och därför innebar ett brott mot ordningslagen. EU-migranterna hänvisades till ett akutboende där de fick stanna i några dagar.

Och nu, omkring två veckor efter insatsen, är det dags igen. Redan på onsdagsmorgonen ska EU-migranter som bosatt sig i centrala Stockholm under nattetid återigen avhysas, rapporterar Dagens Nyheter.

Christian Agdur, polisområdeschef i Stockholm city, bekräftar för Metro att en avhysning likt den på Sergels torg kommer ske under onsdagsmorgonen.

– Vi gör det för att det är vårt jobb. Människor bosätter sig och det får man inte göra, och då säger vi till dem att lämna, säger han till Metro.

Precis som förra gången sker även denna avhysning i samarbete med kommunen.

– Vi gör det i samarbete med Stockholm stad som kommer erbjuda alternativa boende, transporter och sånt som kan vara aktuellt.

Lasă un răspuns