Expozitie de pictura romaneasca in orasul Åstorp din Suedia

0
92

Den rumänske målaren Vasile Traistariu är månadens utställare på huvudbiblioteket i Åstorp. Den 34-årige konstnären har gått på konstakademi och vunnit både internationella och nationella tävlingar.

Åstorp. Han arbetar nu som lärare inom konst, måleri och teckning i Rumänien. Vasile Traistariu arbetar i olja och akryl med olika teman som kärlek och religon. I en del av sina målningar inspireras han av den Moldaviske 1400-talskungen Stefan Cel Mare och det torn kungen lät bygga. Utställningen i Åstorp är Vasile Traistarius första utställning utanför Rumänien. Vernissage är på lördag klockan 11–13. Utställningen pågår till den 13 februari.

Den rumänske målaren Vasile Traistariu är månadens utställare på huvudbiblioteket i Åstorp. Den 34-årige konstnären har gått på konstakademi och vunnit både internationella och nationella tävlingar. Han arbetar nu som lärare inom konst, måleri och teckning i Rumänien. Vasile Traistariu arbetar i olja och akryl med olika teman som kärlek och religon. I en del av sina målningar inspireras han av den Moldaviske 1400-talskungen Stefan Cel Mare och det torn kungen lät bygga. Utställningen i Åstorp är Vasile Traistarius första utställning utanför Rumänien. Vernissage är på lördag klockan 11–13. Utställningen pågår till den 13 februari.
……

Rumänsk konstnär på biblioteket

Lasă un răspuns