Fängelse för rumänska rånarligan i Alingsås

0
263

Alingsåspolisen såg förra sommaren ett mönster och satte in extra spaningsinsatser och en av männen kunde gripas på bar gärning på torget i Alingsås. En vecka senare greps den andre mannen  efter att ha fångats på bild av en övervakningskamera. Polisen har under utredningens gång hittat att minst 140 personer har drabbats av den här ligan. Utredningsmaterialet överstiger 2 000 sidor och målet har varit det största i tingsrättens historia.

Alingsås tingsrätt meddelade på onsdagen dom mot de båda rumänska män varit misstänkta för att ha lurat minst 140 handikappade och äldre människor på sina besparingar. Den omfattande rättegången mot de båda rumänska växlingsfifflarna avslutades i slutet på maj.

Den yngre mannen anses skyldig till 125 olika brott och han döms till fem års fängelse. Den medåtalade äldre mannen anses skyldig till närmare 40 gärningar. Han döms till fängelse i tre år.

Gärningarna rubriceras som grov stöld och försök till grov stöld, grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri, samt grovt egenmäktigt förfarande. Tingsrätten beslutar också att de båda männen efter att ha avtjänat sina straff ska utvisas ur landet på livstid.

….Fängelse för rånarligan i Alingsås

Lasă un răspuns