Ge ungdomarna från Rumänien en ärlig chans

0
259

DÅ JAG skulle korsa en gata i Kampala missade jag att det var vänstertrafik, med den påföljd att en bil var nära att köra på mig, med bruten engelska sade jag till chauffören som stannat vid trottoaren.

– Jag trodde att du skulle köra på mig.

– Jag, köra över dig? Du är ju min vän!

Svarade mannen.

Denna händelse har följt mig sen dess.

Den vita ålänningen är den mörke ugandierns vän ända tills han bevisat motsatsen, jag var gäst i hans land och bemöttes med artighet och generositet.

Nu har vi fått gäster till vår ö, två systrar med sina män, fyra personer som blir snart fem, ett vältummat skrynkligt fotografi visar att de har två förväntansfulla barn "hemma" i Rumänien, ska de snart bli sju?

Dessa människor är romer, en minoritet i sitt hemland, de fattigaste av fattiga… AL

Lasă un răspuns