Guvernul Ponta a mîncat banii suedezilor. Si mai au nesimitirea sa trimita delegatii, vezi vizita la Stockholm a Rovanei Plumb, ca sa mai ceara. UNDE’S BANII PONTA ?!

0
268

Sverige betalade via EU nästan två miljarder kronor till Rumänien 2013. Kom inte och säg att vi inte hjälper folk på plats i Rumänien.

Sverige är en nettogivare till EU, medan Rumänien är en nettomottagare. Det är en del av tanken med EU, att relativt rikare länder ska hjälpa relativt fattigare länder.

2013 blev Sveriges EU-netto -2 582,2 miljoner euro, eller ca 4.7% av nettobetalarna. Rumänien emottog samma år ett netto om 4 067 miljoner euro. Man kan se det som att Sverige stod för 4.7% av Rumäniens netto, vilket blir 190 miljoner euro eller 1 770 000 000 kr.

eu-upplysningen.se/Om-EU/EUs-budget/Vad-EU-landerna-betalar-och-vad-de-far-tillbaka/

Dessa EU-pengar når väldigt sällan fram till de som har det allra sämst ställt i Rumänien, men det är det väldigt svårt för oss svenskar att styra över.

Jag ger aldrig pengar till tiggare. Jag tycker inte att de ska vara här och tigga. De som behöver ska få hjälp av rumänska myndigheter i Rumänien. Jag är med och betalar för att de ska få den möjligheten. Att det inte sker är inte mitt fel, det är Rumänernas fel.

Sverige betalade via EU nästan två miljarder kronor till Rumänien 2013. Kom inte och säg att vi inte hjälper folk på plats i Rumänien.

 

Lasă un răspuns