Inte hållbart att hjälpa rumänska tiggarna – Borås Tidning

0
319

En kvinna i Ulricehamn har gett två rumäner nattlogi i fem nätter för att hon tycker synd om dom.

Inget fel i att tycka synd om människor men jag frågar mig hur ofta hon har tagit sig an dom svenska uteliggare och massor av ungdomar som finns här.

Det går aldrig att komma tillrätta med dom problem som nu finns om man inte slutar ge pengar eller annat till dom som tigger.

Vår EU-minister uttryckte sig i radion häromkvällen att nu får Rumänien ta om hand sina medborgare för hon var, som hon själv sa, förbannad. Om man nu hjälper med pengar och annat försvårar det för tiggarna att kunna bo kvar i Rumänien.

Rumänien får miljarder från EU-länder för att förbättra levnadsvillkoren för sina romer. Men så länge andra länder tar hand om deras medborgare slipper den rumänska regeringen att ta sitt ansvar.

Svenska staten och kommunerna måste också se till att den tremånaders lag om hur länge en invandrare får vistas i landet följs. Som det är nu verkar ingen bry sig om den lagstiftningen.

För att få stanna och bosätta sig i Sverige krävs att man inom tre månader får ett arbete annars ska man resa tillbaka till sitt hemland. Hur det är med den saken är det nog ingen som har koll på.

Inte hållbart att hjälpa tiggarna – Borås Tidning

Lasă un răspuns