Kamp för människors rättigheter i Rumänien.

0
168

Petre Georghescu samlar grenar i Morarilor-parken, Bukarest. Bild: IMPetre Georghescu fick sparken från en fabrik efter 28 år. Han fick ingen pension och när Petres hustru dog blev han ensam med sin son. I jakten på ett drägligare liv lurade sonen honom på deras bostad och flyttade till Italien för pengarna. Petre bor på ett härbärge och saknar sin son. Han är beredd att förlåta allt, om sonen kommer tillbaks.

Petre är en av 55 hemlösa pensionärer som kommer till Morarilor-parken varje vecka. De sopar vissa delar av parken och tömmer papperskorgar. När arbetet är klart blir det kaffe, smörgås och matpaket. IMs team hjälper med samtal, hälsokontroller och myndighetskontakter. Många behöver hjälp att hantera missbruksproblem.

 

Utan folkbokföringsadress kan ingen få del av den lilla trygghet som samhället ger. Målet är att fler skall finna vägar tillbaks till ett eget hem och en stabilare tillvaro.

Som fadder blir du en viktig del i IMs kamp för människors rättigheter i Rumänien. Ett viktigt mål för vår verksamhet är att skapa modeller för samhällets stöd till de gamla. Därför arbetar vi nära Bukarests kommun, som förhoppningsvis kan ta över hela ansvaret i framtiden.. http://www.manniskohjalp.se/

Lasă un răspuns