Liga med ficktjuvar härjar på Malmöfestivale

0
276


67-åringen kände hur någon stack ner handen i hans ficka, och fick blixtsnabbt tag i tjuven. Malmöpolisen ser tjuvens nationalitet som ett bevis för att utländska ficktjuvsligor härjar på festivalen.

Det var strax före åtta på onsdagskvällen som 67-åringen och hans familj stod på Gustav Adolfs torg i Malmöfestivalens centrum.

Plötsligt kände han hur någon stack handen i hans ficka och drog upp hans plånbok. Han vände sig om och fick tag på den 14-årige rumänske pojken, samtidigt som han såg sin plånbok vandra bort till andra händer och försvinna i vimlet.

Han höll kvar pojken, ett så kallat envarsgripande, och polis tillkallades. Pojken togs in och kvarhölls i väntan på att föräldrarna skulle hämta honom. En 16-årig syster skickades först för att hämta ut honom, men inte förrän föräldrarna dök upp senare på kvällen släpptes han iväg.
Utländska ficktjuvsligor har visat sig i Malmö förr, men hittills i år har polisen inte behövt handskas med dem.

– Vi har inte sett några konkreta tecken på att organiserade ligor finns i Malmö i år, men nu har vi fått det bekräftat, säger Carin Brange, informatör på Malmöpolisen.

Eftersom pojken är minderårig och inte hör hemma i Sverige läggs ärendet ned, utan att 67-åringen får sin plånbok tillbaka. Plånboken innehöll kontanter, körkort och diverse andra kort.

http://www.skd.se/article/2009452589167

Lasă un răspuns