Loppis ger pengar till rumäner

0
116

Tove Carlgren ville samla in pengar till det rumänska paret Genesa och Dimitru, som tigger i Visby. Hon drog igång en loppis och fick ett otroligt gensvar.

Prick klockan elva öppnar Tove Carlgren dörren till samlingslokalen på Martallsgatan i Visby. Det luktar av gamla kläder och grejer därinne. Hon ställer några fönster på vid gavel för att vädra ur och ställer ut den röda skylten med vit text „loppis 11-18”. Efter bara någon minut kommer den första besökaren och snart är det flera som går och lyfter på gamla skålar och bläddrar i böcker.

– Jag är initiativtagare, men det är så många som har varit med och bidragit. Det är 20 eller 30 personer som har skänkt saker, säger Tove Carlgren.

Första dagen fick de in 4 000 kronor till den rumänska familjen, som snart ska hem till Rumänien igen. Tove Carlgren säger att hon tror att alla vill hjälpa, men inte riktigt vet hur.

– Man går förbi och skänker en slant, men vill egentligen göra mer, säger hon.

Det räckte för henne att skapa evenemanget „Loppis till stöd för rumänska Genesa och Dimitru med familj” på Facebook för att folk skulle börja höra av sig.

– Alla har varit så positiva, säger hon.

De saker som inte blir sålda kommer att skänkas till Kupan och Katthemmet.

 

TEXT: Cristina Jardim Ribeiro

Loppis ger pengar till rumäner

Lasă un răspuns