Acasă Stiri Ministrul Åsa Regnér (S) a fost în România pentru a semna un...

Ministrul Åsa Regnér (S) a fost în România pentru a semna un acord de cooperare privind sărăciei

0
733

Suedia vrea sa scape de cersetorii români. Golanii de la PSD o sa ia banii suedezilor iar cersetorii vor continua sa soseasca la Stockholm, Göteborg , Malmö si orice alt oras mai maricel din Suedia.

Ansvarig minister Åsa Regnér (S) är i Rumänien för att följa upp samarbetsavtalet om fattigdom. Trots att det gått två år sedan avtalet slöts kan hon inte visa några konkreta siffror på hur många färre rumäner som tigger i Sverige i dag.

Vi skrev på avtalet för två år sedan och bakgrunden var att det hade varit några år som det hade kommit allt fler personer, många rumäner, som bad och ber om pengar i städer i Sverige, säger barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

– Det är ett faktum att den rumänska regeringen också samarbetar med EU med programmet som styr EU:s strukturfonder och Världsbanken. Men vi har alla ungefär samma fokus som det här avtalet har, så det är svårt att säga exakt vad avtalet har bidragit med. Men jag tycker faktiskt inte det är det viktigaste, det viktigaste är att de här sakerna händer och att människors liv kan bli bättre, säger Åsa Regnér.

Med motivet att bekämpa både tiggeri och utsatthet – ytterst minska antalet rumäner som tigger i Sverige – skrev regeringen avtalet med Rumänien, eftersom det inte är en bra situation för någon att man tigger för sitt uppehälle.
Det var i juni 2015. Två år och två månader senare är hon på tvådagarsbesök i Rumänien för att träffa organisationer, ministrar, fattiga romer och beslutsfattare inom EU för att följa upp avtalet.
Åsa Regnér framhåller att det handlar om ett avtal som fokuserar på långsiktig fattigdomsbekämpning, barns rättigheter, jämställdhet och social inkludering. Hon nämner att Rumänien byggt fler förskolor, har fler lärare i utsatta områden och inför en barnombudsman under de gångna åren men tillägger att arbetet går långsamt.
Vad i det som kan hänföras till samarbetsavtalet är dock högst oklart.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: