Nu va da Ponta case în Romania ? Veniti în Suedia ca va rezolva primaria din Luleå !

0
325
Si se mai plîng suedezii ca e criza iar salariile sînt prea mici. Ce vorbiti voi , nene ?  Trai neneacă cu banii în Suedia !

Rumäner får tillfälligt boende . De hemlösa rumänerna drabbas hårt av vinterkylan. Men efter påtryckningar ordnar Luleå Kommun nu med boende

Rumänen Alex Toader har nu spenderat 30 dagar i Luleå. Han sover i bilen och det blir kalla nätter. Men facebookgruppen „Ett Luleå för alla” har i veckan försökt underlätta för de hemlösa rumänerna i Luleå genom att starta en insamling.

tiggare

  • Några har behövt barnkläder för att man har fått barn. Men framförallt behövs varma kläder och pengar, säger Anna Waara som representerar „Ett Luleå för alla”.

Påtryckningar

Gruppen försökte även att få kommunen att ordna med boende på härbärge.

  • Det fanns plats på kommunens boende. Men de tyckte inte att de var rätt plats för dem. De erbjöd istället en motorvärmarstolpe och att de skulle få sova ute även igår natt, säger Anna Waara.

Anledningen till att rumänerna inte får bo på kommunens så kallade lågtröskelboende är att socialförvaltningen inte vill blanda personer med olika behov.

  • Det är ju uppbyggt för dem som har missbruksproblem, säger Gerd Bergman verksamhetschef på socialförvaltningen.

Med andra ord blev det igår inget boende för de hemlösa rumänerna. Men efter påtryckningarna har kommunen nu lovat att de ska få tak över huvudet redan ikväll. De har ordnat med en lägenhet där de sammanlagt fem rumänerna får bo tillsammans. Det blir en tillfällig lösning.

  • Vi hoppas att vi kan hitta en lokal som kan vara mer långsiktig, säger Gerd Bergman.

Lasă un răspuns