O romanca a fost rapita si dusa in Suedia in Helsingborg

0
198

Kidnappad kvinna hittad i NV-Skåne
En härva med en 18-årig kvinna som kidnappats i Rumänien är under upprullning hos polisen i NV-Skåne. På måndagen hittades kvinnan och en 23-åring från Landskrona är misstänkt för människorov.

HELSINGBORG. En 23-årig man från Landskrona är misstänkt för att ha rövat bort en 18-årig kvinna från Rumänien.

På måndagsmorgonen kom en släkting till den 18-åriga kvinnan till polishuset i Helsingborg och berättade att man för några dagar sedan fått ett samtal från henne. Av samtalet framgick att kvinnan befann sig någonstans i Nordvästra Skåne.

Enligt polisanmälan kidnappades kvinnan redan i oktober och samtalet var det första livstecknet familjen fått på tre månader.

Kvinnan lyckades redan på måndagsförmiddagen ta sig ifrån den plats där hon visats och utredningen gav vid handen att 23-åringen var inblandad. Han anhölls sedan i sin frånvaro.

Polisen åkte sedan till en mindre ort utanför Helsingborg. Där hittades den 23-årige Landskronabon. Han greps vid 16.30-tiden och anhölls sedan misstänkt för människorov.

Omständigheterna kring bortförandet är fortfarande oklara. På tisdagen var polisens huvudsakliga uppgift att försöka reda ut om den unga kvinnan förts hit med våld eller följt med frivilligt.

Den unga kvinnan uppger i förhör att 23-åringen tvingade in henne i en bil i Rumänien och sedan följde en lång resa. Hon säger att hon inte visste var de hamnade.

Polisen misstänker att den 18-åriga kvinnan sålt sex under vistelsen här. Om det skett under frivilliga former eller med tvång är också under utredning.

Kvinnan har i förhör sagt att hon även tvingades att stjäla. Ett påstående som stärks av det faktum att hon satt anhållen misstänkt för stöld i slutet av november. Misstankarna rörde en stöld ur en butik i Arlöv utanför Malmö.

— Men det finns även motsägelsefulla uppgifter i hennes berättelse, säger Charley Nilsson vid polisens informationsenhet utan att vilja avslöja några detaljer.

Den 23-årige mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han nekar i förhör till brott. Enligt honom var han och kvinnan överens om att hon skulle flytta hit.

På tisdagseftermiddagen beslöt kammaråklagare Carolina Diaz Bernal att han skulle försättas på fri fot.

— Men utredningen pågår och han är fortfarande misstänkt. Jag har gjort bedömningen att vi har säkrat den bevisning vi behöver och därför släpptes han, säger hon.

http://hd.se/skane/2010/01/19/kidnappad-kvinna-hittad-i-nv-skane/

 

Lasă un răspuns