O suedeza a ajutat o familie de cersetori români. Le-a dat bani, i-a lasat sa locuiasca in casa sa si a lansat o campanie de donatii necesara operatiei bebelusului lor

0
309

30-åriga Ellen startade insamling – räddade livet på rumänsk bebis

Ellen Strömbäck hjälpte en rumänsk familj samla in pengar för att bygga ett eget hus – samtidigt som de fick bo i hennes lägenhet. Men kort efter hemkomsten till Rumänien blev bebisen Nikolas svårt sjuk och behövde hjärtopereras.

ellen1

– Operationen skulle kosta så mycket att de var beredda att sälja huset, säger Ellen till Aftonbladet.

En kväll i maj, när Ellen Strömbäck var på väg hem såg hon en familj i närheten av där hon bor.

– Utanför mig finns ett hostel och en liten gräsplätt. Där satt en man och en kvinna på två resväskor och såg uppgivna ut. Mellan sig hade de en liten bebis i en bärbar bilbarnstol, säger hon till Aftonbladet.

Ellen frågade om något hänt och paret, vid namn Emma och Albert, berättade att de kommit från Rumänien till Sverige för att jobba. Bebisen Nikolas var bara några veckor.

– En barndomsvän till Albert hade lurat dem och sagt att Sverige var guld och gröna skogar. Han hade sagt att han hade ett hus som de kunde få hyra och att han skulle möta dem på Centralen. Så de satte in pengar men sen dök han aldrig upp.

– De var superhungriga och ganska rädda.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21190976.ab

Lasă un răspuns