O suedeza din Mariefred, le-a dat de munca lui Elena si Nicolai Tudor, doi cersetori din Romania. La curățenie, vopsit și zugravit în pitorescul orașel din Suedia

0
322

I dag jobbar Elena och Nicolai Tudor med städning och målning. ”De dagar det inte finns jobb har vi ett stånd vid torget där romerna kan sälja hantverk och annat”, berättar Anna Löfving.

MARIEFRED. Anna Löfving tyckte det kändes hemskt att se tiggarna. Hon tog ett initiativ som gjorde att de fick jobb – i dag finns inga tiggare på gatan.

27ANNA-LÖFVING01web

– Det är självklart att bry mig om dem som har det sämre. För ungefär ett år sedan kom de första tiggarna till lilla pittoreska Mariefred. De satte sig framför stans livsmedelsaffärer. Anna Löfving, chefredaktör och ägare till Mariefreds Tidning, reagerade direkt.

– Det blev en otrolig kontrast till idyllen här. Det är hemskt om barnen ska växa upp med att se människor så förnedrade, säger hon.

Anna Löfving lyser av energi när hon berättar om allt som hänt sedan dess. Det märks att hon älskar att vara engagerad – och att engagera andra.Allt började med en loppmarknad för att samla in pengar till EU-migranterna. Den gav 20 000 kronor. Anna Löfving och ortens pingstpastor åkte till byn Crovu utanför Bukarest, som tiggarna kommer ifrån, för att lämna pengarna.

mai mult la :

http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article21322809.ab

Lasă un răspuns