Presa suedeza : Românii au demonstrat la Stockholm împotriva cersetorilor rromi „Nu vrem sa mai fim confundati cu tiganii”

0
352

Rumäner demonstrerar mot tiggeriet Vill inte förväxlas med romer

På söndag planerar en grupp rumäner i Stockholm demonstrera mot det utbredda tiggeriet i Sverige. Skälet är att rumänerna inte vill förväxlas med de romer som kommer från just Rumänien och ger dem dåligt rykte.

3432651_2048_1152

Demonstrationen ska hållas på Gullmarsplan. Där ska även anställda på Systembolaget Gullmarsplan genomföra en motdemonstration för “EU-migranters” rättigheter, arrangörer är Systembolagets Syndikalistförening.

Emil Boss är en av initiativtagarna.

– Den direkta anledningen var att vi såg att det skulle anordnas en demonstration om att stoppa tiggeri. Vi ville ta tillfället i akt och samla de som vill hjälpa Eu-migranter och göra en demonstration för deras mänskliga rättigheter, säger han till metro.se.

Problemet med tiggande romer från Rumänien är ett gissel för rumäner över hela Europa, som dessvärre sammankopplas med dessa.

Demonstrationen som riktade sig mot tiggeri har en facebooksida på rumänska. Enligt sidan diskrimineras rumäner indirekt genom att de förväxlas med tiggande romer från Rumänien, och därför vill de stoppa tiggeriet. Man länkar också från sidan till en namninsamling med rubriken ”Förbjud det organiserade tiggeriet nu”.

När ABC:s team kom till Gullmarsplan vid lunchtid på söndagen, hade dock bara en enda person kommit för att demonstrera mot tiggeriet. Den demonstration som sade sig sympatisera med fattiga EU-migranter, lockade omkring ett 40-tal personer.

Enligt polisen gick allt mycket lugnt tillväga.

 

Två demonstrationer med koppling till tiggeri

si la :

http://www.svt.se/

si :

Rumäner demonstrerar mot tiggeriet

Lasă un răspuns