Presa suedeza scrie despre neîncrederea profunda a românilor în guvernul de borfași Grindeanu & Dragnea : „Djup misstro mot Rumäniens regering” ”Jag ger mig när regeringen avgår”

0
279

Rumänien. Efter den senaste veckans massiva protester försöker Rumäniens premiärminister att lugna folket. Samtidigt föll den misstroendeförklaring som oppositionen väckt mot regeringen – men den politiska krisen är inte över.

? NER med jävlar tjuvar DRAGNEA, TARICEANU och GRINDEANU !!! ✊ JOS BORFAŞII !!! Rumänsk regering är inte välkomna i Sverige !!! ? I fängelse med dem !!!

Hundratusentals personer har den senaste tiden tagit till gatorna i protest mot regeringen och korruptionen som är utbredd i Rumäniens maktelit.

– Tidigare regeringar har avgått efter mindre protester än de som vi ser i dag, säger antikorruptionsexperten Laura Stefan till TT.

– Det är svårt att förutse vad som kommer hända. Men det finns en läxa som jag hoppas att alla lär sig efteråt – du kan inte göra vad som helst bara för att du blivit framröstad, det finns begräsningar, säger Laura Stefan.

Trots att regeringens kritiserade planer på en lagändring, som skulle avkriminalisera vissa korruptionsbrott och frige en del korruptionsdömda politiker, har lagts på is har demonstrationerna fortsatt. Och till helgen väntas protesterna åter växa i styrka.

Misstroendeförklaring föll

Premiärminister Sorin Grindeanu ansåg att parlamentet skulle förkasta misstroendeförklaringen, som väckts av oppositionspartiet PNL.

– Vi har en skyldighet gentemot folket, som gav oss sitt förtroende i valet, att fortsätta regera, sade Grindeanu inför omröstningen, enligt nyhetsbyrån AFP.

Misstroendeförklaringen föll också efter att oppositionen inte lyckats samla de nödvändiga 233 rösterna.

Djup misstro mot Rumäniens regering

Aftonbladetför 16 timmar sedan

Jag ger mig när regeringen avgår”
På djupetDagens Nyheterför 19 timmar sedan

Lasă un răspuns