Primaria din Malmö nu îi va ajuta pe cersetorii români si nu va instala apa potabila si toalete în tabara ridicata pe terenul de la Sorgenfri

0
294

Här lever ungefär femtio personer. EU-migranter som har kommit till Malmö för att tjäna pengar till sina familjer i hemländerna.

644x429(ByWidth_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)

– En sak ska jag säga dig. Ingen bor här för att man har det bra i Rumänien, säger Remus och gör en gest ut mot tälten. Han vill inte uppge sitt efternamn.

Hemma i Rumänien har han både barn och barnbarn. Men dem har han inte träffat på ett år. Här i Malmö har han hittat tre övergivna katter.

– Jag ville ta hand om dem. Den ena kattungen brukar sova på min arm, som den lille.

En 60-årig kvinna berättar att hon vände sig till kommunen i Rumänien för att söka hjälp. ”De sa åk till västländerna och tigg och få pengar”, säger hon. EU-migranterna sover oftast i tält eller i husbilar på ödetomer och parker. Några sover i sovsäckar på marken.

MALMÖ. Malmö stad kommer varken hjälpa till med vatten eller toalett till EU-migranter i staden.
Det beskedet ger Carina Nilsson (S), ansvarig politiker.

Igår kunde Sydsvenskan berätta om ett tältläger på Sorgenfri där ett 50-tal EU-migranter bor, utan vatten eller toalett. Nu riskerar de att avhysas på grund av nedskräpningen.
– Om vi sätter upp toaletter och ger tillgång till vatten i närheten av dessa boplatser så accepterar vi att det är ett drägligt sätt leva. Det blir ett feltänk från vår sida, säger Carina Nilsson (S), sociala resursnämndens ordförande.

sursa aici :

http://www.sydsvenskan.se/malmo/malmo-stad-hjalper-inte-eu-migranter-med-vatten/

si aici :

http://www.sydsvenskan.se/malmo/femtiotal-eu-migranter-kan-vrakas-fran-odetomt/

Lasă un răspuns