Primaria din Skövde a pus la dispozitia cersetorilor din Romania doua rulote pentru a se încazli pe timpul iernii

0
229

EU-migranter slipper bo i tältläger i vinter

EU-MIGRANTER Med tjocka täcken, filtar och ytterkläder har EU-migranterna gått till sängs varje kväll. Men nu har kommunen gett klartecken till husvagnar.

Den senaste veckan har temperaturen sjunkit rejält. Sommarvärmen är definitivt över, och för EU-migranterna från Rumänien stundar hårdare tider.

Förra vintern ordnade kyrkorna i Skövde så att de fick bo i husvagnar. I våras gick tillståndet ut. Sedan dess har EU-migranterna bott i ett tältläger i ett grönområde strax utanför centrum. Men förra veckan blev det klart. Kommunen har åter gett tillåtelse att ställa upp två husvagnar över vintern. Och det är Simion glad över.

— Vi försöker hålla värmen med tjocka täcken, filtar och ytterkläderna på, säger Simion som egentligen heter något annat. Det finns en anledning till att han inte vill framträda med sitt namn.

— Det finns EU-migranter som gör dåliga saker och vi vill inte bli beblandade med dem, förklarar han.

Vi träffar dem i lägret innan det är klart med husvagnar. Tälten står på en prydlig rad i skogsdungen, taken är täckta med presenningar för att stå emot regnet. Tjocka madrasser täcker golvet för att förhindra att kylan tränger in underifrån.

mai mult la :  http://www.skovdenyheter.se/article/fran-kylan-in-i-varmen/

Lasă un răspuns