Probleme în paradis. Si suedezii se inspira din protestele românilor „Ar trebui sa avem si în Suedia demonstratii ca în Romania”

0
299

Despre coruptie în Suedia si averile colosale acumulate de „curatii” politicieni suedezi. În ziarul Expressen, 03 aprilie 2016 a fost publicat un reportaj pe trei pagini cu averile uriase pe care o detin Göran Persson, fostul prim ministru al Suediei și miniștrii din guvernul sau. Toti au devenit multi-milionari și împreună au strîns averi fabuloase de peste un sfert de miliard de coroane suedeze. De manifestații de tipul celor care au loc în prezent în România ar fi nevoie probabil si aici în Suedia.

Demonstrationer som i Rumänien skulle behövas här.

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.
I Expressen den 3 april 2016 fanns ett stort reportage på tre sidor om Göran Persson och hans ministrar som alla blivit mångmiljonärer och tillsammans är goda för en kvarts miljard kronor. Politikernas inre elitkrets har en utpräglad förmåga att beundra varandra. Demonstrationer av det slag som nu sker i Rumänien skulle nog behövas här också.

Luckor och kryphål i lagen är ingen tillfällighet. Lagen är skriven av jurister för jurister och dessa kryphål är till för att jurister ska kunna lagligen hjälpa skatteflyktingar och skatteplanerare till utförsel av kapital från landet, nu senast Portugal. Det var ett stort rabalder om pengatvätten med Nordea och skatteparadiset Panama för att ta några exempel.

Bygget av Norrbotniabanan är kostnadsberäknat till 30 miljarder kronor. De utökade försvarsutgifterna till 45 miljarder kronor. Det motsvarar ungefär det vi förlorade på affärerna med kolgruvorna i Tyskland samt Volvo och SAAB-affärerna. På något sätt ska alla dumheter finansieras.

Därför har vi bland annat våra gigantiska kalhyggen, uppdämda älvar, gruvhål i massor och nu senast enorma vindkraftsparker. Vart tar pengarna vägen som behövs för vård, skola och omsorg? Respekten för skattebetalarna har för länge sedan försvunnit. Ansvarsfrihet, fri från allt ansvar är det som gäller för våra politiker.

http://norran.se/asikter/insandare/demonstrationer-som-i-rumanien-skulle-behovas-har-765297#/

Lasă un răspuns