Ramona Alina-Simion din Romania va primi de munca ca sa nu mai fie nevoita sa cerseasca la Sundsvall în Suedia

0
399

Ramona Alina-Simion blev jätteglad när hon fick veta att hon kanske få jobba extra på Mäklarhuset i Sundsvall. ”Det är ju inte helt färdigt ännu, men jag hoppas att det går att ordna”, säger hon till Sundsvalls tidning.

Ramona_1366

Utanför entrén till Mäklarhuset sitter Ramona Alina-Simion från Rumänien mellan klockan 10 och 15 varje dag och samlar in pengar som bland annat ska gå till sonens operation i hemlandet.

– Hon öppnar dörrarna för våra kunder och är alltid glad. Hon tigger inte i den bemärkelsen, och hon hejar på alla. Till slut skänker någon en slant, men jag tänkte herregud, vad blir det för pengar, säger kontorets vd Mats Eklund till Metro.

Han försökte inleda en dialog med henne men för att kunna kommunicera fick hon följa med upp på kontoret där de använde Googles översättningstjänst för att prata med varandra.

– Hon skulle åka hem i slutet av mars, så då ville jag tacka för tiden som varit. Men då sa hon att hon kommer tillbaka i slutet av april.

Då fick han idén att hjälpa Ramona, genom att låta henne jobba extra på kontoret. Det rör sig inte om något heltidsjobb, men att få hjälpa till att städa och hämta pärmar, enklare kontorsarbete som Mats beskriver det.

 

mai mult la :

http://www.metro.se/nyheter/ramona-tigger-utanfor-maklaren-nu-ska-hon-fa-jobba-pa-kontoret/EVHoeg!zS7JRdr7rw486/

Lasă un răspuns