Rumänska föräldrar skulle sälja sin 12-årig dotter för 2.500 euro

0
240

Rumänska föräldrar i Córdoba var på väg att sälja sin 12-åriga dotter för 2.500 euro. Flickan skulle giftas bort med en 17-årig pojke då spansk nationalpolis tillsammans åklagarmyndigheten som handskas med minderåriga kom försäljningen på spåren.

Det var den 1 juli som rumänska föräldrar var på väg att sälja sin dotter till en 17-årig man i staden Lugo i Spanien. Föräldrarna krävde 2.500 euro för att flickan skulle få gifta sig med den 17-årige pojken skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Flickan omhändertogs under tio dagar av sociala myndigheter i Galicien och togs in på ett ungdomshem i Santo Anxo i Rábade. Flickan fick senare återvända till Córdoba där hon bor på ett hem för ungdomar.

José Luis Calvo som är språkrör för den humanitära organisationen Prodeni säger att det rör sig om ett isolerat fall även om det förekommer inom kollektivet som kännetecknas av tiggeri.

”Genom de kontakter vi har i Córdoba misstänker vi att det rör sig om en organiserad maffialiga som utnyttjar dessa människor. På morgonen placeras kvinnor på gatorna för att tigga för att hämtas på kvällen med en stor bil. Vi känner till att det finns många rumäner i Córdoba centrum som tigger. De inkomna pengarna räknas för att sedan delas ut i gruppen eller klanen”.

Den humanitära organisationen Prodeni uppger att det finns en omfattande rörlighet mellan Rumänien och Córdoba och att det finns en daglig bussförbindelse.
”Vi ser en ökning av kvinnor med barn som tigger under vissa tider när det finns många besökare i omlopp”.

 

Rumänska föräldrar skulle sälja sin 12-årig dotter för 2.500 euro

Lasă un răspuns