Acasă Rumäner S-au bucurat ca au scapat de cersetorii români de sarbatori. Na !...

S-au bucurat ca au scapat de cersetorii români de sarbatori. Na ! ca s-au întors . 22 de români au debarcat la Visby, insula suedeza Gotland, ieri seara

0
317

Under natten mot onsdagen kom tolv stycken EU-migranter till Visby. De vände dock tillbaka till fastlandet under onsdagen då det är fullt utanför öns affärer.

dsc_0072

I förra veckan kom det 22 rumänska medborgare med färjan till Visby. De lämnade dock ön bara några timmar senare då företrädare för Röda Korset och nätverket Solidaritet Gotland förklarat hur situationen ser ut på Gotland för tillfället. Under natten mot onsdagen återupprepade sig historien på nytt. Den här gången var det tolv EU-migranter som klev av färjan.

– Vi samlade dem här precis som förra gången och förklarade hur situationen är – att det är fullt utanför varje affär där det är lönsamt att sitta samt att det är fullt på boendet vid Axelsro. De satt och funderade ett tag, och bestämde sig vid 14-tiden för att åka tillbaka till fastlandet. De tog färjan nu på onsdagskvällen, säger Göran Wahlqvist, verksamhetschef på Röda Korset Gotland.

Enligt Göran Wahlqvist befinner sig just nu ett drygt 30-tal EU-migranter på ön. På boendet vid Axelso finns 15 stycken sängplatser.

– Det primära för dem som kommer hit är inte att få ett bra boende, utan det primära är att få en bra plats att sitta på där de kan tjäna ihop pengar som de sedan kan skicka hem. Gotland är ganska begränsat med sådana platser. Det är en jättesvår situation och det är svårt att säga vad som är rätt och fel, men vi säger inte åt dem att stanna eller åka hem. Vi berättar bara hur situationen ser ut.

http://www.helagotland.se/samhalle/ytterligare-eu-migranter-vande-tillbaka-10664334.aspx

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: