Sase romani arestati la Staffanstorp in Suedia, pentru spargerea unei vile

0
336

Şase cetăţeni români, cu varste cuprinse între 18 şi 45 de ani, sunt acuzaţi de tentativa de furt agravat prin efracţie într-o vilă din centrul Staffanstorp.
Doi dintre barbati se aflau chiar langa casa atunci când poliţia i-a arestat, ceilalti fiind ascunsi într-o maşină din apropiere.

Sex rumänska medborgare, mellan 18 och 45 år, har åtalats för försök till grov stöld genom inbrott i en villa i centrala Staffanstorp. Två av männen befann sig nära villan när polisen grep dem, övriga gömde sig i en bil i närheten. Det var kvällen den 21 oktober som polisen observerade att flera mörkklädda män rörde sig i bostadsområdet. Polisen anade misstankar om att männen rekade för att göra inbrott och påbörjade spaning.

Strax efter klockan 20.30 gick ett villalarm och när en polispatrull då rörde sig till fots mot villan kom en man springande mot dem. Innan han greps kastade han ett järnrör och en ficklampa i gräset. Även en annan mörkklädd man, som hade observerats tidigare under dagen, greps nära villan. De övriga fyra misstänkta männen hittades inte långt därifrån i en bil gömda under en filt. Tre av männen ska ha gått in in villaträdgården tagit sig in i villan genom att bryta upp ett vardagsrumsfönster. De ska ha lyckats få med sig gods innan de lämnade villan, men vad är oklart. Två män ska ha hållit vakt utanför och en man ska ha stannat kvar i bilen som de färdats i. Kvinnan som bor i bostaden hade åkt till en släkting strax efter lunchtid för att hälsa på en släkting när tjuvarna passade på. Hon gör anspråk på 1 500 kronor för den förstörda fönsterrutan. I förhör säger männen som tog sig in i bostaden att de letade efter en tom bostad att sova i och inte hade planerat att göra inbrott. Samtliga erkänner dock brott.

Männen som höll vakt erkänner också, men den mannen som satt kvar i bilen förnekar brott. Rätten höll separata häktningsförhandlingar bakom stängda dörrar med var och en av männen. För att utesluta risken för jäv tvingades rätten byta domare mellan varje förhandling. Männen sitter fortfarande häktade då domstolen anser att det finns risk för att männen flyr eller försvårar arbetet om de släpps.

Rumäner åtalas för villainbrott

Lasă un răspuns