Suedeza Margareta Wennerberg din Ölmstad merge frecvent în Romania cu ajutoare de la magazinul Second Hand la care lucreaza

0
355

– Margareta Wennerberg är en eldsjäl som är verksam i en second-hand butik i Ölmstad, som står för solidaritet i praktiken. 

Hon har hunnit med att åka en 70-80 gånger med hjälpsändningar från Ölmstad till Rumänien, där hjälpen ges till den som hjälpen behöver: både rumäner och romer.
Vem är du?
– Jag har bott i Ölmstad sedan 1975, men kommer ursprungligen från Hultrum. Är med i Pingstförsamlingen i Ölmstad som har 170 medlemmar och som är den juridiska personen för second-hand butiken. Jag var med och startade butiken, året var 2001. Första gången jag var i Rumänien var 1985. Totalt har jag besökt landet en 70-80 gånger.

Vad hjälper ni till med?
– Kläder och mat. Den mesta hjälpen går till kvinnor och barn. Men vi hjälper också en del familjer med fäder. Det är svårt att få arbete i Rumänien, så därför blir hjälpen en nödhjälp.
Möter ni många romer och rumäner som är kristna?
– Visst är många kristna. Det finns rumänska pingstförsamlingar, där både rumäner och romer är med. Vi har nyligen startat en ny församling genom hjälparbetet i Nucet, som är en liten stad i samma storlek som Gränna.

Lasă un răspuns