Suedezii din Lund s-au decis „Le dam românilor cîti bani vor. Numai sa-si ia cersetorii din tara noastra „

0
237

Acorduri de înfrățire între Lund si Pitesti pentru a ajuta cersetorii din Romania.

Orasul suedez Lund a decis sa stabilească un acord de înfrățire si ajutorare a Pitestiului si a Babadagului. Aceasta deoarece foarte nulti dintre cersetorii sositi in frumosul oras universitar din Suedia au declarat ca sînt din Pitesti si Babadag.

Ca atare pentru a sprijini întoarcerea cersetorilor români în locurile de bastina, Lund s-a hotarît sa-si deschida portofelul si sa ajute primariile din Pitesti si Babadag sa îi relocheze pe acesti asa numiti „emigranti EU”.

Declaratia cheie a autoritatilor din Lund este:  „Det kommer att kosta penga”

Vänortsavtal för att hjälpa EU-migranter. Är Rumänien intresserat av vänortsavtal?

 LUND Lunds kommun borde upprätta att vänortsavtal med en av de rumänska kommuner som många av EU-migranterna i Lund kommer ifrån.

Alla säger att den långsiktiga lösningen på att fattiga romer kommer till Stockholm och tigger är hjälp på plats. Kommuner får inte ge ekonomiskt bistånd men Stockholms stad kan bidra med kunskaper och erfarenheter och därmed hjälpa till med att bygga upp bättre samhällsstrukturer. 2

– Socialtjänsten har varit på plats och identifierat en brist på lokal socialtjänst, vi vet också att många barn blir utan skolgång när föräldrarna reser till Stockholm och tigger. Vi kan hjälpa dem att få en fungerande socialtjänst och utbildningsväsende, i samarbete med hjälporganisationer på plats och med de lokala kommunpolitikerna. 3

– Många av tiggarna i Stockholm kommer från städerna Pitești – som är en stor stad med över 150 000 invånare – och den mindre kommunen Babadag. 4 – Det kommer att kosta pengar, tjänstemän på socialförvaltningen får göra en del resor. Att föra över kompetens är en form av indirekt ekonomiskt stöd, men jag har svårt att se att det skulle bryta mot lagen. Det blir frivilligorganisationer och EU:s strukturfonder som får stå för finansieringen. 5 – Vi har inte varit i kontakt med kommunerna men jag tror att det finns ett intresse.

När en patrull kontrollerar en personbil vid centrum visar det sig att föraren inte har giltigt körkort. Samma sak har hänt tidigare och mannen rapporteras för grov olovlig körning.

En guldbutik utsätts för rånförsök av fyra personer enligt vittnen, beväpnade med minst ett vasst föremål och andra tillhyggen. Målsägande förs till sjukhus med ambulans.

En lastbil sitter fast vid infarten mot Söder Mälarstrand från Centralbron. .

Är Rumänien intresserat av vänortsavtal?

http://www.pressreader.com/sweden/dagens-nyheter/20150514/282054800607772/TextView

 

Lasă un răspuns