Suedia este exasperata de invazia de cersetori „Vrem măsuri concrete în România și Bulgaria altfel degeaba le dam bani”

0
319

”Lösningen är konkreta åtgärder i Rumänien och Bulgarien” ”Vi måste på olika sätt bidra till att människor får hopp och tro att framtiden kan bli bättre i hemlandet. Lösningen är att fokusera mer på insatser som ger långsiktig effekt och det görs genom mer konkreta åtgärder i länder som Rumänien och Bulgarien”, skriver Erik Ullenhag (FP).

Tiggare från Rumänien på Drottninggatan, Stockholm: 

sz80dca3-jpg

LUF:s Joar Forssell, Karin Pihl och Hanna Håkansson ifrågasätter på SVT Opinion mina uttalanden avseende fattiga EU-medborgare och var stöd och hjälp till dessa individer görs bäst.

Jag anser att vi ska satsa på att bekämpa grundorsakerna till varför människor ser sig tvingade till att tigga på våra gator det vill säga främlingsfientligheten och fattigdomen i många länder i Europa.

De som drabbas hårt är romer som utsätts för en utbredd antiziganism. Barn nekas skolgång och arbetsmarknaden i flera länder utesluter den romska minoriteten.

Hopplösheten gör att människor söker sig till Sverige för att tigga. Vi behöver därför lägga all kraft på att se till att angripa fattigdomen och antiziganismen i Europa.

EU har en central roll att spela och avsatta EU-medel måste användas mer.

Politiskt tryck på regeringarna men också på lokal nivå behövs.

Konkret och effektivt arbete, såsom insatser för romska barns skolgång, görs av organisationer som Hjärta till Hjärta, Röda Korset och Rädda Barnen och dessa behöver stöd.

Vi måste på olika sätt bidra till att människor får hopp och tro

 

http://www.svt.se/opinion/article2887904.svt

Lasă un răspuns