Sverige mot Rumänien i Davis Cup

0
286

Sverige mot Rumänien i Davis Cup Sverige ställs mot Rumänien i höstens kvalmatch till elitdivisionen i Davis Cup. Matchen avgörs 18-20 september och Sverige har fördelen av hemmaplan.

"Det är en okej lottning sportsligt, en match vi skall vinna om våra killar är friska och spelar på normal standard. De har Hanescu och Crivoi, som Robin mötte i Rom för någon vecka sedan, men det känns okej," säger Sveriges assisterande kapten Jocke Nyström.

De länder som förlorade i första omgången i våras tvingas alltså till kvalspel för att hålla sig kvar i högsta divisionen. Sverige förlorade mot Israel och Rumänien fick ge vika mot Ryssland.

Rumäniens två bästa spelare heter Victor Hanescu och Vicor Crivoi. 27-årige Hanescu har vunnit en ATP-titel och på rankingen återfinns han på plats 33. Crivoi är ett år yngre än sin landsman och har just tagit sig in på topp-100 för första gången. Båda trivs klart bäst på grus.

Robin Söderling, Sveriges givne ankare, har 1-1 i matcher mot Hanescu och 1-0 mot Crivoi. … http://www.tennistalk.com/sv/nyheter/20090512/Sverige_mot_Rum%C3%A4nien_i_Davis_Cup

Lasă un răspuns