Tabara tiganeasca în Suedia, mahalaua s-a mutat la Malmö – mizerie, gunoaie infestate, miros puturos, urina, manele, fecale, scandal, urlete, interlopi si curve – pe scurt „shanty town”

0
399

Bilder från tiggarnas kåkstad i Malmö den 2015-03-21

EU-migranternas läger vid Industrigatan-Nobelvägen i Malmö växer hela tiden. Här kommer några bilder från 2015-03-21 vid ingången till den av tiggarna ockuperade ödetomt som nu omvandlats till en ren och skär kåkstad.

Det finns ett stort antal av butikers kundvagnar inne i lägret samt hela tiden på väg in och ut med last av olika saker. Kan vara värt att tänka på nästa gång du använder en kundvagn. Du vet inte om den är ”reclaimed” av någon butik och vad som i så fall varit i den kundvagn där du lägger dina livsmedel. 

Kanske organisationen Reclaim the streets kan bilda en filial; ”Reclaim our shopping carts”? Eller ”Reclaim our city”?

Det står ett 30-tal fordon inne i tiggarnas läger, de flesta utlandsregistrerade, men flera svenskskyltade bilar. Om någon betalar p-avgift på det avgiftsbelagda området framgår inte. Många av tiggarnas bilar är exklusiva som synes på bilderna här (även om det inte är de lyxigaste mercedsbilarna som man kunde se zigenarna köra runt med förr i tiden). Bland personbilarna finns inte en enda ”rishög”. När det emellertid gäller husvagnarna så är inte alla i toppskick. Några av dessa husvagnar undrar man hur de lyckades dra med sig ända från Rumänien.

EU-migranter, läger Malmö Industrigatan-NobelvägenDet är lördag eftermiddag så det är kanske anledningen till att det var ovanligt många tiggare på området. I bakgrunden kan man skymta några av de största villorna på den ockuperade marken. Rikemansvillorna på området imponerar men det man som boende kanske saknar här är havsutsikt.

Lasă un răspuns