Titluri din presa suedeza de astazi : În Romania coruptia este o problema de viata si de moarte „Som tjuvar på natten ✊ Huooo !!! ” Korruptionen en fråga om liv och död i Rumänien

0
298

Korruption i Rumänien : Rumänien är ett av de fattigaste och mest korrupta länderna i Europa. När landet gick med i EU 2007 var det på villkor att man försökte få ett slut på korruptionen.

Socialdemokraterna (PSD) kom återigen till makten i december 2016, ett år efter det att partiet tvingades bort av protester efter en nattklubbsbrand som många kopplade samman med korruption och straffrihet. Partiledaren Liviu Dragnea utsågs inte till premiärminister på grund av en villkorlig dom för röstfusk.Om det nya regeringsbeslutet hade trätt i kraft hade det satt punkt för den pågående rättegången mot Dragnea, som är anklagad för att ha använt sitt politiska inflytande för att garantera två anställda på PSD:s högkvarter statliga löner mellan 2006 och 2013.Tiotals andra politiska figurer från olika partier skulle gynnas av dekretet som avkriminaliserar vissa korruptionsbrott, om de ekonomiska skadorna inte överstiger runt 420 000 kronor.

Rumänien. Rumäniens justitieminister Florin Iordache avgår efter den senaste tidens jättelika gatuprotester mot föreslagna lättnader i landets antimygellagar.– Jag har lämnat in min avgångsförklaring. Jag betonar att allt jag gjort har varit lagligt, säger han till medier i Bukarest, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

 

Redan DN-kund? Logga in för att läsa artikeln

Lasă un răspuns