Trei romani arestati in Suedia pentru crima contra mediului inconjurator

0
169

Baietii au bagat benzina in loc de motorina in vechicolul lor care mergea cu Diesel. Si cand si-au dat seama de greseala au tras pe dreapta linga un snack-bar de pe autostrada de langa  Ängelholm si au incercat sa goleasca rezervorul in parcare. Au venit gaborii suedezi si i-au intrebat de sanatate ….


ÄNGELHOLM. Tisdagskvällen blev inte en av de bästa för tre rumäner som stannade till för att tanka vid Rebbelberga trafikplats i Ängelholm. Långt från hemlandet tog de fel och tankade sin dieselbil full med bensin. När de väl upptäckt sitt misstag valde de att försöka lösa problemet genom att suga tanken tom på det felaktiga bränslet.

Operationen inleddes bakom gatuköket Gobiten och en stund senare var tanken förvisso tom men någon vidare färd med rätt bränsle blev det ändå inte då en polispatrull dök upp och undrade vad som stod på. Eftersom 40 liter bensin låg i en stor pöl kring de tre männen hade inga bortförklaringar i världen hjälpt. Polisen grep de tre misstänkta för miljöbrott.

– Att de greps för ett sådant brott hänger ihop med att de inte är svenskar, att det annars fanns en risk att de skulle lämna landet, säger Sofie Österheim på polisens ledningscentral.

Därefter larmades räddningstjänsten för att kontrollera utsläppet. Någon sanering gick dock inte att göra eftersom bensinen spridits ut alltför mycket.

Tank(e)fel – blev miljöbovar

Lasă un răspuns