Varning för falska insamlare for gatubarn i Rumänien

0
172

HÖGANÄS. Redaktionen blev på måndagen kontaktad av personer som på lördagskvällen haft besök av personer som utgavs sig från att vara från antingen ”stiftelsen” eller ”föreningen” Gatubarn.

– Mannen som ringde på hade en ros som jag skulle få om jag gav honom en summa kontanter. Pengarna skulle gå till ”gatubarnen i Rumänien” , säger en kvinna som vill vara anonym.

Hon nekade och insamlarens attityd ändrades då totalt.

– När jag frågade efter ett telefonnummer försvann han som en avlöning! Men först hann han daska ros-kvasten i ansiktet på mig, säger kvinnan.

Flera i Sjöcronaområdet kontaktades av mannen under lördagskvällen. Det är oklart om det är fler än en person som opererat under den aktuella kvällen.

– Några av mina bekanta som jag pratade med dagen efter hade blivit så pressade att det känt sig tvingade att lämna pengar till den här mannen, säger kvinnan som också polisanmält händelsen.

Polisen i Höganäs avråder alla att ens öppna ytterdörren för oväntat besök.

– Använd titthålet och var ytterst försiktig om det står främmande personer och ringer på. Genom brevlådeluckan kan man ta reda på ärendet, säger stationschef Kristina Pålsson och fortsätter…:Varning för falska insamlare

Lasă un răspuns